Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spiken i kistan

En burk av glas
Hjärtan som går i kras
Känslor och tankar
Någon spiken i kistan bankar.
Pengar och svek
En dum lek
Vapen i hand
Allt blev till sand
Drömmar blev grus
Framtiden inte så ljus
En tickande klocka
Någons liv du plocka
Går inte lära gamla hundar att sitta
En socialtant till fitta
Samhället var ditt hopp
Men något sa stopp
Du ville leva
Politikerna var skeva
Du ville vara sann
Det gjorde inte va det kan
Du valde en annan bana
Bär stolt den svenska fana
Det land du fick i blodet
Det som gav dig ordet
Solidaritet
Det som blev kriminalitet
Utanför alla led
Långt bort du gled.
Som man bäddar får man ligga
Inte vid Ica sitta och tigga
Allting är ju så lätt
Dem vid makten har alltid rätt
Folket har alltid fel
Sen av samhället vi är en del
Alla är vi lika
Gäller bara dom rika
Finns inga onda tankar
När någon spiken i kistan bankar




Fri vers av Lidde
Läst 178 gånger
Publicerad 2018-03-04 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde