Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytt år

Så var det nytt år
Se kuken ännu står
Där nya tappade hår
Allt verkar vara som igår
Vad är det man inte förstår

Fast ljusen har brunnit ut
Man räknat minut för minut
Någon som luktar krut
En annan skriker salut
Sen alla nya konstiga beslut

Hattar och serpentiner
Bra dumma blondiner
Ostar med blandade viner
Intill en skål med apelsiner
Sen asken med praliner

Luften i ballongerna är kvar
Vet man alltid vad man har
Eller får man i år nya svar
Kan man annars ta i försvar
Alltid någon annans ansvar

Staken lik förbannat där
Finns ett och annat blåbär
Som en liten extra dessert
Så finns man ju som alltid här
Man vet ju så vem man är

För så ingen fittor på jorden
För finns några stakar i norden
Så vi radar upp dom på borden
Saker har ju blivit rena morden
Kanske någon nu tar mig på orden





Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-01-01 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde