Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför fönstret

Tittar ut genom ett fönster
Så alltid samma mönster
Att så nu snön ligger vit
Annars är det samma skit
Men bättre än regn och slask
Att för stunden slippa plask

Någon går där med sin hund
Dom har en mysig fin stund
Allt ser ut att gå sin gilla gång
Vägen fram så väldigt lång
Hunden får nu göra sitt
Imorgon ett nytt avsnitt

Som att vi aldrig kommer fram
Där i bland grus och makadam
Åker vi genom tid och rum
Finns vi där i något album
Eller numera i någons mobil
Är vi där för en ny profil

Vi reser ständigt genom tiden
För den sista kommande striden
Vemodet som blåser en i nacken
Alla får vi dra vårt strå till stacken
Då tiden alltid kommer och går
Tills så bara minnen återstår

Ibland är det gropigt på vägen
Är inte som det ska i alla lägen
Växlar vi då in på ett annat spår
När vi nu kommit till ett nytt år
Nya möjligheter för dom som vill
Tiden står som sagt aldrig still

Allt som händer i vår värld
På vår resa, på våran färd
När dörren till slut slås igen
När allt då känns längesen
Det vi sen inte vet något av
När vi ligger där i en grav

Så vänder jag bort blicken
Börja tänka på alla ögonblicken
Se alla människor man mött
Känner sig gammal och trött
Dricker upp kaffet och går
Än tänker jag inte bäras ut på bår










Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-01-02 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde