Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Astrid Lindgren sa att när de slutar lyssna på folket

Jag blir både ledsen upprörd och arg
över den pågående utvecklingen
våra politiker särbehandlar människor
de snackar så gärna och ofta om allas lika värde
men det är bara en stor och mycket fet lögn!
svenska äldre hemlösa är inget värd
de får klara sig bäst de vill på gatan
man ska inte bli gammal sjuk och svag
i detta nya före detta välfärdsland!
sjuka får inte vara sjuk de ska arbeta
vi som arbetar piskas hårdare och hårdare
det ska ständigt sparas in på pengar!
sen vill ju politiker att vi ska jobba
mycket längre och slita ut oss ännu mer
men själva slutar de tidigare
med massor av dollar i sina fickor
korrupta så in i norden och
diktatoriska till sättet som gör
att ilskan gror rejält och massivt!
det som pågår kommer inte att hålla
frustrationen är extremt stor
fördämningen kommer att brista
och det är politikernas fel!
Astrid Lindgren sa att när
de slutar lyssna på folket
då är det hög tid att byta ut dem
håller med denna kloka kvinna
de ska inte sitta på något högsäte
utan kliva ner och hålla tyst!
Gud hjälp oss, för politikerna
struntar mer och mer i sitt
eget landsfolk som byggt
och fortsätter bygga landet
det räcker med dårskaper
det är nog för länge sen
vansinnet måste få ett slut
det blir bara värre och värre
och värre och värre och värre





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-08 11:17



Bookmark and Share


  Stisse
Ord i rättan tid. Orättvisorna är enorma.
2018-03-13

  Bibbi VIP
Håller med.
2018-03-09

  Ronny Berk
Så väl tänkt och skrivet !
2018-03-08

  Thomas Widemark
och värre och värre tills vi är så många som har fått nog att de inte har en chans när fördämningarna brister och vi enade säger åt dem att kliva ner och hålla tyst.
Bra text!

2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP