Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjänar man lögnen får man se upp för sanningen

Hyckleri är ett ord som lyser
igenom de flesta politikerna
de är snabba på att anklaga
visa sin avsmak för de som
inte håller med och klappar
dem medhårs i sina debatter
så självgoda i sitt bemötande
de agerar som ouppfostrade
små barnungar och tror att de
kan säga agera precis hur som helst
att de äger rätten till "fritt ord"
andra ska hålla sig i ledet
nicka medhållande och visa sitt stöd
men bakom fasader gömmer
sig en hel del saker som inte
är så trevliga och omtyckta
och det ska man tala tyst om
att kasta sten i glashus är något
dessa hycklare är bra på!
tjänar man lögnen får man se upp
för sanningens genomskådning
är skarpsynt och mycket klar
det som göms i snö kommer upp i tö
låt det grumliga vattnet sjunka
tids nog framträder det gömda
mer och mer avslöjas politiker
och deras enorma hyckleri
tänk om de ändå förstod
att det inte håller!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-09 11:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter.
2018-03-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP