Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ilska och gråt skapade detta verk. Kommentera gärna... (Djupt.)


Fråga 3: Och vad ska du göra?

Säg inte att du förstår
för det är fult
att ljuga

Medan darrande händer med
tändstickor lyser kring hjärtat
Skickar jag anonyma brev till
migsjälv och hoppas
på svar

Ältar,fast jag inte vill
vad jag borde
göra och gjort
Undrar om hon den mörkhåriga
var ännu olyckligare
Var jag lyckligare innan
när jag inte visste
om världen eller var jag
bara lurad
Kanske lika bra att ta det
O inte leka guldfisk i skål med blå
glasstenar
Ovetandes om
omvärlden

Medan tystnaden skriker i mina öron och
täcket kväver mig
Hoppas jag att allt
är en dröm o
att allt är lika bra
som det var
Förut


Ni skriker ansvar och jag letar
Efter avprickningslistan
Ler åt den store samtidigtsom
jag lägger arsenik
i hans kaffe





Övriga genrer av Sofia i hatstaden
Läst 588 gånger
Publicerad 2006-06-05 10:25



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
oj.. det här var grymt. väldigt bra hur du på bara sekunder lyckades fånga hela min uppmärksamhet och dra ner mig till djupet.

just orden "säg inte att du förstår" ger ett väldigt bra avstamp, eftersom så många känner igen sig i den känslan; en stark och ofta negativ känsla.

"Medan darrande händer med
tändstickor lyser kring hjärtat
Skickar jag anonyma brev till
migsjälv och hoppas
på svar"

..vackert, och så talande. jag är säker på att jag inte alls vet vad du berättar om... men orden, titeln, formuleringarna.. ja, det blir en helhet som rymmer så mycket. jag känner mig väldigt berörd.
2006-12-26

  livet
hjälp den var ännu bättre den här gången jag läste den.. har du redigerat den eller är det jag som är tossig? it's good stuff.
2006-10-20

    Joulia
Jätte bra! Du skriver verkligen toppen Sofia :)
Jag gillade "Medan tystnaden skriker i mina öron och
täcket kväver mig".
2006-10-07

  livet
"Skickar jag anonyma brev till
migsjälv och hoppas
på svar"

och sista stycket är.. skitbra!
2006-09-18

  andreawolf
riktigt stark o skitbra dikt, eller poesi eller vad du nu kallar det. vet du vad jag kallar det? -ÄKTA!
2006-07-19

  R4ikirI
Sjukt bra syrran. Du låter riktigt, kraftfull eller hur man ska uttrycka sig, din röst i texten låter så stark. Nästan farlig. Det skrämmer mig lite. Men det är urbra!
2006-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Sofia i hatstaden
Sofia i hatstaden