Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

salig

Salig är den som levt sitt liv
Utnyttjat varje minut till fullo

Som vågat sträcka ut sina ben
Och som trotsat livets svåra vägar

Salig är den som funnit glädje i det lilla
Glädje att förlåta, och tacksamhet att försonas

Salig är den man som bejakat det sinnliga
Som mottagit sin kvinnliga sida med vördnad
Avböjt det hårda och karga
Det som sargar och förgör

Salig är den kvinna som hittat sitt ljus
Bland vardagens alla mörka vrår
Som skapat en trygghet i sitt jag

Salig är också den som funnit
att vila inte är att förakta
om dagen prövningar erbjudit




Fri vers (Fri form) av Roger Franzén Nilsson
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-29 21:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns de som hatar att män är män och kvinnor är kvinnor.
Jag hör inte till dem.
Jag vill accentuera och betona skillnaderna - OCH könsrollerna.
2018-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag har ingen kvinnlig sida.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Roger Franzén Nilsson
Roger Franzén Nilsson