Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vägen du står

I vägen du står, ifrågasätter och utmanar
Försvårar min ensidiga vardag.

Hur vågar du utmana min invanda rutt
Mitt dagliga hjul som av envishet rörelse fått

Som snurrar sitt varv med igenkännande kraft
Fri från förnyelsens karska framåtskridande

Hur kan du klandra mitt ofrånkomliga sätt av enkelhet
Där svårigheter och prövningar ej är välkomna

Hur lyckas du vinna mark i det gungfly av känslor
Det lugna kaos som finns kvar av det som var mitt jag

Det finns aldrig bara en sanning där tvåsamheten är ett faktum
Det finns alltid utrymme för det icke oförklarbara

Du bara är och du bara gör och förkrånglar ej det enkla
Skapar alternativ till livets handbok där punkter ej är tillåtna

Du visar på ljuset när jag hävdar det mörka
Du leder mig framåt när bakåtsträvandet härjar

Du är himmelen och du är havet, du är ekrarna och navet
Du är viljan när orken tryter, du är resan när målet hägrar

Dansa med mig tills livets slut, och vår resa på jorden är över
Jag ska ge dig min kärlek, värme och skratt, och vad än du behöver.



















Fri vers (Fri form) av Roger Franzén Nilsson
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-08 18:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kuvad hemmafru funkar alltid
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Roger Franzén Nilsson
Roger Franzén Nilsson