Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är livet

Ni har alla drabbats av denna sjuka
korta och långa, hårda som mjuka

En dödlig farsot som kallas livet
Där allt är möjligt men inget är givet

Ni skall leva era dagar som de vore de sista
Utan framtidsplan och inköpslista

Ni skall älska varandra i lust och nöd
Dela på allt, både vin och bröd

När livet känns svårt och ni börjar att klandra
Skall ni vända er om och krama varandra

Glädjas åt det som ni faktiskt har
Och inte som oftast be mig om svar

Du som är ensam ledsen och svag
Skall ej ge upp hoppet om ljuset en dag

Tider skall komma när du också får
Uppleva värmen när vinter blir vår

Sommarens sol som värmer ditt hjärta
Stärker din själ och lindrar din smärta

Ni kommer ej levande ur denna fars
Vissa går bort kanske redan i mars

Så planera ej döden och styr ej livet
Sudda inget som inte står skrivet

Le och skratta och ta dagen som den är
Jag är livet och finns alltid här












Fri vers (Fri form) av Roger Franzén Nilsson
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-27 20:07



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Fin text
2019-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Roger Franzén Nilsson
Roger Franzén Nilsson