Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdans till mor

Hösten klev fram och fångade dagen
Lade sin arm om dess midja
Likt mannen i dansen med starka armar
Runt kvinnan sin tunn som en vidja

De virvlade runt i en sista dans
Innan sommaren sade farväl
De skildes åt i en känsla av höst
Men med sol som lyste likväl

Då fick du din vila då fann du din ro
Din resa på jorden var över
Du släpper så sakta ditt grepp om min arm
Om livet du ej längre behöver

Så liten du är där du ligger min mor
men hur varmt är inte ditt minne
Hösten har kommit, det finns gråt i mitt bröst
Men du, du finns kvar i mitt sinne




Fri vers (Fri form) av Roger Franzén Nilsson
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-06 22:40



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Så berörande kärleksfullt skaldat till älskade mor...! Värmevibrerande mjuka fina toner från början till slut.
2018-12-29

  HenrysDotter
Så fint,med kärlek och vemod
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Roger Franzén Nilsson
Roger Franzén Nilsson