Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det går åt mycket munkavlar idag

Det går åt mycket munkavlar idag
yttrandefriheten motarbetas
sanningen är inte välkommen
lögnen är ledstjärnan i den pågående
och mycket otäcka samhällsutvecklingen
så fort någon avslöjar den och går emot
gormar den högt och morrar illa
det är tabu att dra bort mörkläggningsskynket
injektionssprutan rädsla sprutas in
man ska skrämmas till tystnad!
folk hotas på grund av att de står upp
för sanningens klara budskap
inte konstigt att det luktar illa
doften genomsyras av ruttenhet
mögel svamp och dyl måste besprutas
så att det inte sprids och dödar allt
även dra upp dess förpestande rötter
är sanningens mycket viktiga uppdrag!
den trivs bara ihop med frisk näringsrik luft
grönskande jord fylld av ljuvlig doft
ty där frihet bor där blommar och
strålar liv till fullo och den ska
styra blåsa över lilla Svea!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-22 12:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2018-03-24

  morgonstjärna VIP
WOW hur bra som helst!
visst är det även så min sanning är enbart min.
men info till allmänhet o.d. måste källgranskas så inga individer drabbas p.g.a. ljusskygga särintressen.
2018-03-22

    s:teril
ordet sanning är spännande och lite kittlande. vad som är sant för en är osant för annan, och vem bestämmer vad sant och riktigt är just nu eller då, om det ena eller andra? varje människa har rätt att bära sin sanning, det kan ingen munkavle förhindra. yttrandefriheten gäller tillsammans med rikets lagar.
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP