Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kompani fest med ny skriven marsch musik efterfest vid glöd hett tält kamin.


Tråd Tattar Blues

I höst kvällens fuktiga snår

hörs knacket från bristande grenar

en svordom hörs i mörkret

när någon får en gren i ögat

sånt drabbar trådtattare

som tar sig fram igenom skogen

detta endast för att strids ledningen

ska få säkrast möjliga samband

med sitt långskjutande eldspyende batteri

det var såvitt jag minns någonstans i Gnesta trakten

där kunde man få höra, denna enkla sång

tatt in tatt ut jag ser inget slut
tatt in tatt ut jag ser inget slut

det enda som kan få det här att ta slut
är att alla krig alla krig tar slut

I tryggt förvar sitter vår general

han slukar min sura restskatt

han har krupps ideal och kallas för skabbgalt

han nynnar förnöjt på krupps ideal

bättre projektiler kräver bättre plåt

bättre plåt kräver bättre projektiler

han mässar helt förnöjt om vallgraven mot öster

och att inte Finnarna sviker

vi bär våra kabel messar och drar tråd från gren till gren

det var såvitt jag minns någonstans i Gnesta trakten

där kunde man få höra, denna enkla sång

tatt in tatt ut jag ser inget slut
tatt in tatt ut jag ser inget slut

det enda som kan få det här att ta slut
är att alla krig alla krig tar slut





Fri vers av Stubben
Läst 1137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-05 23:23



Bookmark and Share


  Ord
Älskar denna !!! så förbannat bra..

kommer ALDRIG att glömma , när du plötsligt stod där på scenen,
långsamt och coooolt sjungandes denna blues.. *ryser när jag skriver*

Sparar och favvomärker !!

"det var såvitt jag minns någonstans i Gnesta trakten

där kunde man få höra, denna enkla sång

tatt in tatt ut jag ser inget slut
tatt in tatt ut jag ser inget slut

det enda som kan få det här att ta slut
är att alla krig alla krig tar slut"

mästerligt !

JätteTack Stubben !

/ Crister
2006-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Stubben
Stubben