Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i uppdaterad version, ursprungligen skriven 1:a april 2013, nu med gott om kugghjul utbytta, där åtta rader blir nio, tio, älva, troll... (inräknas även såsom Mosaik # 6)


PåskFisk 8 : Doktorns Barocka Klocka

 



klockor i sin rock
mäter doktorn tjock
broccoli-dekokt
smälter blockchoklad
sockersjukt snön bort
solens öga torrt
skruvar burkars lock
hatten av sitt plock


öppnar sig april
aldrig dit han vill
trillar dill persilja
lurigt piller svälja
dväljs i oljors spill

tränar trät att täljas

trapplikt fool on hill
springer upp helt still
frisk som en bacill


hjärtat slår barockt
blodkärl uti bråck
rockar tretakt och
bockar tack, likt trix
bakåt timglas dricks
krockar klockan strax
mellan sju och sex
drottning häxor väckt
kungar gör rockad
tocken där(R)inga


uret faller ur
fickans fula frack
fylld med gyllne djur
genom gruvans schakt
dumt nog flyger sill
lockar tokig tupp
kackla : Tripp-Trull-Trapp!!!
icke alls i takt
tills på loftet lyfts
luvan av en uv
under älvors makt


insomnad som stock
drömmer björn-björk dock
om små fåglars flock
över storstans folkslag
hänger klangers klocktorn
genom mörkt ackord
guldsprängd blå berlock
tränger vårvarmt fram
barmars vackra skock
blandar regn i jokk
åskar nästan påsk
älskar räv med lamm

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-01 23:53



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
visst, ur den tjocka dimman av "och" kom det till sist "fram" med helt annan klang!
2018-04-02

  Nanna X
heja våren! som
tränger vårvarmt fram
2018-04-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP