Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaknade ur en särdeles stark dröm, om en kvinna som jag ingalunda kände igen, men samtidigt oerhört väl kände igen (med en sorts finsk-rysk melodi genomströmmandes hela scenen, inklusive vardaglig materia)


Jacka 11 : Vårvindars Kvinna Upptinar Drömmen

 




helt plötsligt var hon här igen
och hade lagt sin arm omkring min livsdröm

så framfusig, lätt manligt rak
men ändå rund och mild, den sköna kvinnan

längs parken stod jag svag och stark
blev ömsom kritiserad, ömsom kramad
 
vi dansade med vilda ord
försökte jag nog styra hennes hetta
 
och hade glömt i månader
ja år - vem som hon var - men jag förstod nu
 
hur vi kunde ha delat skratt
som strax förträngts och skingrades för lövstorm
 
mitt fönster hade pelargång
av brunt trä invid sidor - ut mot stadsgränd

såg ut som höst, fast kändes vår
min gråt förstår att chansen ännu lever

sin man hon måste lämnat just
ty annars torde ej hon sökt sig hit in

om stunden vore annanstans
så hade jag nog knappt ens velat se 'na

för jag som gillar längre hår
får nöja mig med kort - känns ändå evigt
 
hur hatten rymmer vit magi
som minner mörkt om varje biblioteksbok

i samlad värk på skivorna
mitt liv har sparat mellan hennes läppar

april kan lura vår refräng
en andra gång - fast omslaget tycks äkta
 
och när jag startar datorn här
då blir min lilla lägenhet ett helt hus

som mamma aldrig dammsugit
men uppmuntrar mig ta den gamla flickan
 
för tänk - vi kan ju bo ihop
och odla denna tango halva dagen

tills magen vill få tv-kväll
som håller sig i hörnen av varandra

där dröm gled redan högt isär
och moln ej längre låg så verkligt nära

blir svårt att återskapa bild
längs kära strålar Sirius som bländat
 
 
 
 
 
 
 



Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-02 08:03



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Kom nu snart ett halvår efteråt på : att melodin kan ha liknat Coming Down From Dover av Lee Hazlewood inklusive Nancy Sinatra, som åtminstone stämmer perfekt med versrytmen ....efter motsvarande drömmar höstligare.
2018-09-16

  Anya VIP
Föll också för håret som accepteras. bra och talande bild. Precis så är det i livet....vissa saker får man acceptera. Imponeras av dröminspirationen.
2018-04-02

  TrollTörnTrappan VIP
Tack, joo, handlade mycket om att acceptera... trots den superstarka längtan jag kände vid uppvaknandet! Många månader eller år sedan jag upplevde så på riktigt... Fastän hon säkert skiftade skepnad och laddning mer successivt än vad som framgår av drömskildringen?!?!
2018-04-02

  Nanna X
o så vackert! och härlig rytmik, om än inte tango. gillar hur författaren/drömmaren accepterar det korta håret. även mamma tycks godkänna den gamla flickan - men så försvinner hon visst bland molnen ändå?
2018-04-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP