Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten ska blåsa genom hår

Makten fortsätter täppa till hål
där frihetens röst strömmar ut
de tål inte lyssna till sanningar
gör allt för att tysta dess krut

Munkavle går inte att sätta
på munnar som står helt rak
för demokrati och yttranderätten
för dem finns inte nått tak

Diktaturen ska inte få fäste
den försöker så mycket som går
den ska inte tro den ska vinna
friheten ska blåsa genom hår

Bort med unket och mögligt
bort med det som kallas diktatur
kämpa du som tror på detta
eller vill du leva instängd i bur





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-05 10:31



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Oxå de som agerar bakom skranket
och verkar utan att synas kan få
sig en känga.
2018-04-08

  Bibbi VIP
Amen!
2018-04-05
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP