Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av stycket med The Arbiter, ett parti ur musikalen Chess


Mosaik 7 : Myra 8 : Schack Mitt i

 

 

 
 
allt ifrån sin tomma ruta
över alla sextifyra
har vår uggla troget vakat;
varje gäst som slottet hyra


han är domaren av svartvitt,
kan figur från älg till myra;
neutral balans i blick, ty
ingen knektmakt regler styra


sitter säker mot attacker
i sitt torn där råd är dyra
fast de fås blott genom hårt jobb;
aldrig vingars slag blir yra


mången tolkning har sett världen,
alltjämt Skifs glöd skönast pyra;
men hur ryskt än brännboll skruvas
lär nån N.Y.Queen ta lyra
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-07 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP