Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oma på tyska betyder ju farmor och ditt namn är vackert, Maria


Vi sågs nyss och firade min sons bröllop

I smyg fotograferade jag dig
du mina barns oma från Tyskland
på väg hem till ditt hem i Florida
flyget väntade på dig i Savannah GA
vi befann oss i Columbia SC
ditt liv är så intressant och du delar
med dig till den som frågar lyssnar..
vi sågs nyss och firade min sons bröllop
ditt barnbarn som du så stolt pratar om
bilen men din son som chaufför rullade på
vemodets stund närmade sig med sitt avsked
så många gånger vi gått egenom detta
tårar tårar tårar alla dessa tårar...
men vana som vi är tog vi tillvara
stundens rinnande ögonblick
vi pratade skrattade och lyssnade
på härlig bluesmusik och det fantastiska var
att vi stannade till i Savannah där
bluessångaren James Brown är född
och som alltid förevigade jag bilder!
lilla oma ditt liv har också varit tufft
och du vet att jag är intresserad av att
skriva en bok om ditt innehållsrika liv
du var 13 år då andra världskriget tog slut
du talar ibland om hur det var och
sen kom du till Amerika som 18 åring
idag är du 84 and still going strong!
du är fantastisk och lite tokig i ditt sätt
en fri kvinna som ofta och gärna ler
vi har kul varje gång vi ses och när jag
ser på dig tänker jag, hur orkade hon?
hur kunde hon gå vidare med allt bagage
men du är ett bevis på att det går
inte ge upp utan kämpa på i vått och torrt
du inspirerar mig enormt och vi
har våra härliga befriande samtal
över den stora Atlantens vatten
dess osynliga tråd glöder av
varmaste finaste vänskapskärlek






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-12 12:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En helt fantastisk berättelse om ett kvinnoöde.
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP