Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HMK:S 50 års firande


Minneskavalkad vid sidan om. ..


Det hade varit stor festlighet
Med pompa och ståt

Uppe vid Slottet med uppvaktning
Och orkester trots gråmulen kyla

Efteråt tog sig några tanter nedför
Slottsbackens trappa och fick för sig

att börja dra i vackra tulpanslingor som
var omlindade på den långa ledstången


Då dök en militärklädd officer med
Medaljer och ordnar upp ovanför
och skrek upphetsat

Det låter ni Djävulen bli. Kärringar!

De två tanterna avbröt förskrämt
sin gärning och drog sig räddhågsna
neråt trappen

På andra sidan gatan stod en
pensionär med sin rollator

Och skrek tillbaks -Hörru Generalstroppen!
Håll käften,för de e' vi som har betalat för
dina räkningar! Så de så!

Han ruskade på huvudet efter att ha
varit vittne till detta plötsligt oväntade
lilla vardagsdrama i Ankdammslandet
Lagom

Gick sedan snabbt vidare i blåsvädret
till den lilla Kvarterspuben
som just hade öppnat

Efter en stund plingade det till vid
Dörrn och Pensionären med rollatorn
Utanför klev huttrande in på skakiga
ben och beställde ett glas öl, satte sig
sedan bredvid honom och

Berättade att han jobbat som orgel
Och pianostämmare i hela sitt liv
samt undrade om Hans Majestät
skulle bjuda sina årsbarn på tulpaner

Den dag han behagade fylla 80
och inte kasta dom på sophögen


Sedan sa han att han avskydde stöddiga
Bastubister som gav sig på små rädda
fiolgnidare sån söderkis han var!

Det skålades det för medans snålblåsten
ven och duggregnet föll utanför det stora
F.d Konditorifönstret. ..


















Tillägnad: K.R.B.








Prosa av Sefarge VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-14 10:50



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En berättelse som känns äkta. Småfolket kan ryta till mot makten!
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP