Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestsamlaren

Klart det känns,
Klart man tar åt sig.
De flesta känner,
De flesta tar åt sig,
någonstans sitter svedan.
Många väljer att inte visa,
man varken vill eller vågar.
Många känner olustighet.
Många skäms för känslan.

Klart man samlar på sig ångest
när känslor läggs på hög.

När bägaren rinner över
börjar någon att slå,
någon börjar att gråta eller kanske skrika,
en annan begår en handling som den sedan ångrar.

Det sista steget är skuld och skamkänslan
som draperar en likt en svart gardin.

Man hör någon säga ”äsch, släpp det... gå vidare”

Man själv kokar utan att säga något,
påbörjar den nya bägaren av ångest.




Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-25 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP