Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimt


Närvaron av dina ögon, främling, i en folkmassa, medan jag har blicken fäst på annat, det eller den jag har kommit hit för. Min hand på ett lågt staket, vilande, din underarm intill. Det förvånar mig, när jag tänker på det efteråt, att det tog en stund innan jag förstod att det var din arm, eller en arm överhuvudtaget. Du tittar på mig, ler, nej, tittar inte, ser. Jag vänder mig om, ler blygt, med mun, jag kan inte låta bli, innan jag vågar titta, jag tror jag ser. Och visst hade vi sett varandra, inte tittat, och lett mot varandra, en stund, ur ingenstans och av ingenting, plötsligt, tre sekunder, alldeles i början, före du tittade på mig från sidan, då jag kände men inte såg, anade och ja, visste.

Efteråt, jag söker med ögonen efter dig, ser dig en bit längre bort, visste redan att du rört dig ditåt och ja, jag hade kommit att antytt förflytta mig, sträckt lite på mig, försökt titta över andra kroppar, för en utomstående inget alls, men för mig tillräckligt för att få veta. Tre gånger till tittar jag åt ditt håll, innan jag förstår att det är efteråt, för mig är det nu, jag ser dig, men du är bortvriden och jag undrar om du vet om det. Sista gången har jag sett till, räknat ut om man så vill, att min kropp, det är när vi ska hämta jackorna, åter hamnat nära din. Men det hjälper inte, det är redan över, du är på väg bort och jag vet vad jag har att vänta.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-28 19:38



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Är man blyg så är man blyg. Var ta modet när tonåringen bor kvar i den vuxna? Hoppas Du spinner vidare på tråden.
2018-05-01

    ej medlem längre
Jag tänkte skriva hudnära. Det lät inte bra, känns mer naket som ingen hud alls. Inpå kroppen.
2018-04-29

  Gunnar Hilén VIP
ja här är är det situationstragedi som gäller...sekund för sekund...hudflaga för hudflaga
2018-04-28

  Viksten
En av mina favoriter
Skriver äkta och mustigt
Fjärran från prål och
tillgjordhet
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson