Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är inte behövd.


Vrider mig ett halvt varv, för i mängden av kroppar har jag, i halvmörkret, innan de sista tonerna klingat av, kommit ihåg att jag sett ett bekant ansikte med ett leende som jag kände igen. Även om jag under åren för det mesta glömt (en glömska som en mjölkerskas pall i en rasad lada). En som jag skrev ett brev till för länge sedan, och vars huvud med allt hår, som ål ur en hästkropp, lutade sig mot min axel på en buss på väg från havet, en alltför vacker. När lamporna tändes vred jag mig om mig själv och som sagt om, ville titta noga, även om jag inte hade en särskild tanke på att till exempel möta ögon och säga ett tyst hej. Nu i skenet av strömmande ljus, och när applåderna upphört, förstod jag att leendet (med ögonen) var detsamma, och håret. Men hennes ansikte var fullt av tunna linjer, som hade hon åldrats på det där stillastående viset som år gör med en, ätande, som stilla vatten, som hade hon blivit sand. Medan hon i själva verket, räknade jag ut, bara hade blivit äldre. Jag tänker att hon nog inte hade känt igen mig om hon ens hade sett mig.

*




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 338 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-29 10:43



Bookmark and Share


    Teddy
Som ål ur en hästkropp. Du skriver och bilder man skulle vilja slippa travar fram.. men det är bra, det vet du att jag tycker.

Det känns som att sista stycket lika gärna kunde vara fristående, det klarar sig bra med rubriken.

Fint att läsa dina texter. Som en ursinnig lättsam underfundig allt på samma gång-resa.
2018-04-29

    ej medlem längre
Det sista stycket är en text i sig, slitande och tryckande. Hudkostym. Det gillar jag. Jag tänker även att jag hade velat byta min men det är där inälvorna kommer in och stör.
2018-04-29

  Annie b'larsson VIP
Nej, jag vet. De enda som behöver mig är de svältande barnen i krigförande länder utomlands. och jag önskar inget högre än att jag kunde hjälpa dem. De behöver att jag sätter in en 100:- eller mer till unhcr varje månad. Men jag kan inte det för då kommer kronofogden och tar mig, eftersom jag ligger cirka 15.000 spänn back.
2018-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson