Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om Det Triangulära Nuet, part III

 



Det var tredje gången nu som Timtäljaren blev helt medveten om sitt bristande medvetande. Därpå travade han på igen, mellan träd och torn, som vore han medveten om hur medveten han är. Närmare sjuhundra månvarv bortanför Timtäljarens horisont, på svindlande 60-talet, där började han läsa Roald Dahls näst första historia, vari huvudpersonen heter James Henry Trotter. Trots att krukmakarbänken strax spricker av halvfärdiga trappräcken, stod Timtäljaren i godan ro undrandes - huruvida Harry Potters upphovsmakerska hämtat inspiration ifrån vederbörande?! Ingen tycktes varken kunna bekräfta eller motbevisa uppslaget, allra minst Rowling själv. Och Roald hade lämnat jordelivet redan på 90-talets blankaste sidor.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-06 10:18



Bookmark and Share


  Nanna X
Intressant meta-medvetenhet: Det var tredje gången nu som Timtäljaren blev helt medveten om sitt bristande medvetande.

Verkar mycket troligt att Rowling hämtat inspiration från Dahl. Men Tolkien var först ; )
2018-05-08

  Solstrale VIP
Det var viktigt att få en tanke, information, kunskap om... Mycket intressant...
2018-05-07

  Anya VIP
J.K. Rowling har tagit mycket från andra författare. Min favorit är Eva Ibbotson. Rowling har tagit mycket av henne.
2018-05-06

  lodjuret/seglare VIP
När statusjakten är i valet mellan att höja sin egen status och att 'bli kär' i någon eller något... du vet när du ser... eller läser något, upplever något. Att vara kär är litet som att läsa en text och veta eller förstå att nu har det tankats på för stunden. En del texter är just sådana, att det känns i hela jaget, att här vill och kan jaget 'tanka på', det är ett lyft bara 'att'...
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP