Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man stryper syret för pennans framfart

Undrar om man hamnar i fängelse
om man skriver obekvämt i framtiden..
yttrandefriheten håller ju på att stramas åt
makten gör nu allt för att inskränka den
man stryper syret för pennans framfart
den får inte skriva precis hur som helst
den blir mer och mer tvingad att följa
förordningar som håller på att hårdna
den måste hålla sig inom ramarna och
visa på lydnad och gott uppförande
om inte detta efterföljs kan den råka
mycket illa ut och bli stoppad att skriva
man täpper till flödet på bläcket och
hoppas på att det ska torka och dö ut
detta är ren och skär diktaturfasoner
hör inte hemma i på svensk mark
och ska inte tro att den ska få vinna
över friheten som ska råda och styra
obekväm fortsätter jag vara och skriver
precis det som jag vill och lite till
min penna ger inte upp så lätt
den fortsätter plöja på sitt sätt!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-06 11:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Heja på och applåd!
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP