Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Vad är bäst?

 

 

Rakt, sa den ene,
rakt ska det va.
Då går allt mycket lättare.

Krokigt, sa den andra,
krokigt är bäst.
Då blir ju själen mättare.

 

Platt, sa den ene,
platt ska det va.
Fortare går allting så.

Upp, sa den andra,
och ner vägen bär.
Livet hinns med bättre då.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-05-26 12:36



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat, visst har vi olika syn på livet!
2018-07-12

  S.A.I. Steve Lando VIP
passandes så väl med ditt namn:)
2018-06-26

  Maj-Lis VIP
Livet är kanske bäst...när det är lite av varje
2018-06-17

  Lars Hedlin
Väldigt bra
2018-06-11

  Eva Helene VIP
Vilken bra infallsvinkel och nog har vi olika syn på hur vi vill att tillvaron ska te sig.
2018-06-06

  Palett
Olika åsikter om livsresan i denna fina text !
2018-05-31

  överlevaren VIP
Ja vad är bäst beror lite på vart man vill och om det går att bestämma riktning genom livet....
2018-05-29

  Palett
Tankvärt om livsresan !
2018-05-29

  Anya VIP
Jaa vägar kan sannerligen vara på olika sätt...precis som livets väg.
2018-05-29

  Olof Lagerhorn VIP
Originellt och fyndigt kring hur man kan förhålla sig i tillvaron.
2018-05-28

  Rise Little One
Livet blir mer spännande med olika tolkningar...
2018-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om livets resa!

Jag föredrar den andras sätt att tänka, men ibland är det skönt när det är rakt och platt.
2018-05-27

  Bo Himmelsbåge
Livets valmöjligheter i ett nötskal...!
Jag föredrar nog Upp,
för där finns räddningen...
Ner kommer man ju alltid hel...
om man lärt sig landa väl...

Fin rimmad vers full av levnadsvisdom!
2018-05-27

  Stefan Albrektsson
Suum cuique - och glädjas över mångfalden och möjligheterna!
2018-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets vägar i ett nötskal! Superbra metaforer!
2018-05-27

  Fem hjärtan VIP
Härlig och humoristiskt med ett sting av allvar!
2018-05-27

    Ken Cassel
Kommer inte tänka på något annat just nu än att du är bäst, vännen

Allt gott till dig

Och nu kan jag känna att livet hinns med lite bättre

Så tack för det...
2018-05-26

  Niliboy
Ja vi skådar himlen å skådar träd, bra för trötta ögon!
2018-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Kom att tänka på Lundell:
"Vad är väl bäst: straight och ensam eller packad i parken med de andra?"
("Hav utan hamnar", albumet "Ripp Rapp", 1979).

Själv väljer jag det första alternativet.

I övrigt: Vi har alla olika smak.
2018-05-26

    Birgersdotter VIP
Likt en sommarresa längst en smal grusväg som är slingrande och går upp och ner..och ibland helt enkelt rakt..som livet
2018-05-26

  morgonstjärna VIP
vilket landskap du målar upp med din penna
ser sommartrafiken
brådskan

liksom livet kan vara :)
2018-05-26

  Bibbi VIP
Tänkvärt.
2018-05-26
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP