Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i tider utan tid

 

Efter är det svårt att skilja ut när sångerna började leta toner utanför sitt notblad. I all enkelhet fanns det vackra. I all sårighet fanns det sköra. Jag säger dig nu och aldrig mer. Du var den. Var skulden finns är din att välja. Jag ställer mig vid sidan.

Efter är det lätt att se klokheten. När bladet tas från munnen och läpparna fuktas. Och aldrig bar jag hand på dig. Aldrig drog jag mitt oslipade svärd.

I min enfald lät jag dig lida. I min ensamhet lät jag oss såras. I min sargade själ lät jag mig förloras.

Inget kan tas åter. Inget kan göras ogjort. Ord är ord. Handlingar är handlingar. Inget låter oss vara. Inget lämnar oss ifred.

Det värmer på benen. Månen lägger sig som en skärva i natten. Jag tror att Jupiter ser min sorg. Och är det då inte så att det gröna i gräset växer oavsett, och är det då inte så att molnen flockar sig oavsett, och är det då inte så att värmen sprider sig i kroppen oavsett.

Jag lämnar er alla nu. Jag vet att det kan misstolkas. Jag säger det ändå. Jag lämnar er alla.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-12 16:38



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
allvar, kärlek, förtvivlan och så blommorna, gräset allt det liv
som är oavsett!
slutet då? det väger tungt.
(jag hoppas du inte menar att lämna poeter.se!)
2018-05-13

  Lily Lisbon
Ja men herregud så oerhört
Det stannar kvar detta
2018-05-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Att lämna eller lämnas kunde vara Hamlets fråga - Kärleken lämnar aldrig, den förenar dem som lämnar med de lämnade, men gröngräset fortsätter att växa upp på samma ställe varje år.

Tack för en inspirerande text !!!
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP