Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt Livs Minnesglimtars Rekonstruerade Sammanhang, inspirerat av Stefan A:s kommande samling


Matris 4 : Närmare Materialen

 


luktar olika
i deras bruna Opel
och blommiga hammock
hur vi än sätter oss
lika olika
som i vita lekstugan
och byrålådors rutiga lock
påminner morfar
farmor om
hur jag än öppnar där
 


genom dörrar av trä
tränger strålar av sol
borrar sig djupast i hjärnbarken in
och hittar vi nyckeln efteråt

 
genom väggar av plåt
buktar barnets tankar rastlöst
på låtarnas rastställen
stilla som bilkudden hela dess hundramilsväg


genom fönster av filt
drömmer mina ögon fördragna
hit och dit mellan verklighetens hål
bildar tyget nya tunnlar


genom möbler av plast
passerar redskap för smör och socker
lindas våra band kring handtag, byter väskorna plats
så tar sig dockor från rymden form



((instängd i dess ändlösa burklukt
smått åksjuk, ändå längtansfylld))



kommer ett stort surr
och bara nosar lugnt i sin förbifart
på dina lilltår eller mina
som om humlan redan var bekant
med varje fenomen mellan himmel och jord
 
 
 
 
 
 
 
 



Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-13 20:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Att åka bil långt hör även min barndom till. Från söder till norr. Du fångar sannerligen något här. Bra! Tycker särskilt om:
"genom fönster av filt
drömmer mina ögon fördragna
hit och dit mellan verklighetens hål
bildar tyget nya tunnlar"
2018-05-14

  Stefan Albrektsson
Om du visste så många av detaljerna i din minnesresa som överrensstämmer med detaljer från min egen bilresa under barnaåren (Opeln, hammocken, surret, osv, osv) - gillar särskilt det upprepade "genom..." som liksom öppnar olika sinnesmättade minnesluckor.
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP