Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Andas in

 

 

Jag vandrar i trädgår´n
fast timmen är sen,
berusad av doften
av lila syren.
Och liljekonvaljen
står ren och vit.
Sommarn har äntligen
kommit hit.

Luften blir sval
när solen går ner.
Blommornas dofter
förstärks mer och mer.
Fåglarna tystnar och
lugnet sig sänker.
Snart både månen
och stjärnorna blänker.

Daggen den faller
och gräset blir vått.
Myggorna surrar
och vill ha nå´t gott.
Dagen är över
och natten är här.
Strax det mot
drömmarnas rike bär.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-05-19 12:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart skaldat!
2018-07-12

  M M Mannheim VIP
Vacker beskrivning av sommarens ankomst!

Fast utan myggorna, de vill nått’ gått! Ja, och det är mitt blod det!
2018-05-30

  Bo Himmelsbåge
Skön bild av härligt blommande syréner!

Våren i ett nötskal...
Ledig och lätt, fint rimmat och rätt!
Man skulle gärna följa Din promenad längs trädgårdsgången i sommarkvällen!
Mycket fint!
2018-05-24

  Whero
Så skön text. Jag gillar den.
2018-05-22

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra, lugnt flödande och sinnliga bilder som fångar sommarens själva essens.
2018-05-22

  Feliaxel VIP
Vacker beskrivning
2018-05-21

  ULJO
Så underbart ska det vara
2018-05-21

  ULJO
Så unfrrbart
2018-05-21

  Lars Hedlin
En underbar text :)
2018-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
En underbar dag att spara i minnets arkiv!
2018-05-21

  Bibbi VIP
Så fint beskrivet.
2018-05-20

  Eva Helene VIP
Fin försommarvisa, får till mig några toner när jag läser. :)
2018-05-19

    Ken Cassel
Nu måste du bara ha tagit mig till paradiset, vännen min
Så där du är, det är där som jag vill vara...

Kram på dig

Ken
2018-05-19

  morgonstjärna VIP
känner igen doften av syren och konvalj mötte den igår
bland blommande snår

helt fantastiskt flera sorter blommar samtidigt i år.

fint skrivet
2018-05-19

    ej medlem längre
Sköna blommande vår som blev sommar på en gång.
2018-05-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfull och somrig dikt i fina rim, att njuta av.
2018-05-19

  Niliboy
Å, va fint du diktar om den sommarens början å din fina trädgård! Bless you sister!
2018-05-19

  överlevaren VIP
Det är en underbar tid, med allt som blommar...
2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP