Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zagan om Det Triangulära Nuet, part VI

 

Det var en gång en professor som hade blivit uppfunnen i Zagreb. En gammal god saga trodde professorn sig veta att han var i. Emellertid egentligen bodde Baltazar mitt i ett animerat tv-program. Gubben var ett barn av mycket psykedelisk estetik, zupersnurrig fastän den mysiga staden bestod av enkla raka människor. Trumpeterna blåste flöjter. Såhär halvseklet senare hade uppfinnaren rakat av sig hatten och stubbat skägget. Alltjämt av och an vankade professorn i sitt laboratorium... tills det gick upp för Baltazar : Varför inte zick-zack snarare!?! Så tog den snillrike en kolossal avstickare nedåt Zadar, innan han knallade tillbaka på nytt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-23 07:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
JAA! Jag älskade professor Baltazar. Han var kung. Intressant hur du fångar honom i nutid.
2018-05-24

  TrollTörnTrappan VIP
Tick-tack!!! Natürligtviz ;-) Likaså skaparen har sitt förnamn på Z och efternamnet med två G i, glömde jag väga in i zagan...

Visst en nutida tolkning som långfilm vore åtminstone zpännande att jämföra vad de kan hitta på!?!

2018-05-23

  TrollTörnTrappan VIP
Det bland tidiga avsnitt jag tycker är roligast nu, med gott om bortblåsta hattar; fann det på danska här : https://youtu.be/GhtGFT-1Wms
2018-05-23

  Nanna X
Zick-zack måste givetvis ha uppfunnits i Zagreb!
2018-05-23

  Solstrale VIP
Ser fram emot en helt ny spelfilm med riktiga skådisar en fantasyserie rent av på denna figur som väckte ens intresse framför rutan som barn... Bra och kul text du bringar oss läsare! Tusen tack!
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP