Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag har pengar en dag

Jag ska säga när jag har pengar en dag
och jag blomstrar och känner mig bra
att jag inte behöver din vänskap, jag,
för din falskhet vill jag inte ha.

Men ännu idag är jag liten och svag
men du finns där ibland för mig då,
men jag hatar att alltid stå fast i ditt tag
när det sedan är mig du vill slå.

Du slår emot hjärtat, du vill mig bedra
men det är sådant en vän ska ta.
För är man fattig och inte mår bra
får man ta det som bjuds eller dra.

Du tänker att vänskapen min är kass
men med fiendeskap har jag knappast råd.
Så jag tar hellre en vänskap lite för vass
Än ett straff som följd av ett dåd.

Till slut vill jag säga att pengar en dag,
det kanske jag aldrig får,
men hämnden är ljuv, det inser ju jag.
Jag ska visa dig för vad jag går.











Fri vers (Fri form) av Inkognito93
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-01 07:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Så ta och visa vad du går för
vem du är
och vad du står för"
(Strix Q)
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Inkognito93
Inkognito93