Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärde trappsteget!

Vant låste jag upp dörren till mitt barndomshem.
Det var som om nyckeln hittade igen låskolven själv.

Tyst så tyst, ingen som välkomnar mig som förr.
Ett stort vemod kommer över mig.

Sätter mig på den gamla kökssoffan.
Smeker med handen över tyget.

Så många gånger jag legat på soffan
och sett och hört mamma stökat vid diskbänken.

Tittar på de ommålade köksstolarna som pappa målade bruna.
Jag minns mina föräldrars röster, som om de vore här i huset.

Går ut i hallen upp för trappen, ledstången sitter lite löst.
Fjärde trappsteget knarrar som det alltid gjort.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-06 12:43



Bookmark and Share


  Vind
Minnen och nutid i finstämd blandning...
2018-06-10

  morgonstjärna VIP
berörande fina minnen.
å så vacker färg på dina aklejor
helläckert !
2018-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om det som har varit och det som är!
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP