Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnöjsamhet



Herbert von Karlakarl
Fastnade med stortån
Och slog huvudet i ett
förgyllt badkar

Nu får han gå med personlig
Assistent som är feminist och
dessutom invandrarinna

Och som staten betalar
Men det tycker han inte är trist

Eller ser som en brist.
Nu när han förståndet mist

Och glädjs åt allt med
ett försynt leende

Men släkten är putt
Och tycker det är skrutt

Att gubben tycks ha glömt
var han gömt
sina hemliga bankkonton

Med koder och miljoner
borta i de vackra Jungfruöarna

Men släkten är inte dum
Vet att det är lönlöst att
Leta efter rikedom som
en släkting gömt och sedan
Glömt

Men det känns la för jäkla
fånigt att miljonerna slank
ur näven bara för en slipprig
Tvåls skull som låg där den
Inte skulle och givetvis skulle
Man ha skattat för pengarna!

Kan inte gubben skaka lite på
Huvet och sova med kudden
På rätt sida om saken

Så minnet kanske kommer tillbaka

Man får faktiskt vara snäll mot honom
Efter allt han varit med om

Med skattemyndigheter och maffia
För man vet ju aldrig

Undrets tid är icke förbi
För än man är helt borta
och koocko i brallan

Men dom där utlänningarna
Går inte riktigt att lita på

Dom är sluga och vill ha allting
Till sig Själva som i Jungfruöarna

Annars skulle dom ju inte komma
Hit och försöka plocka våra pengar

Nää dom är inte riktigt att lita på

Fastän hon personlige assistenten
Vårdar ju rätt så bra och staten
Betalar

Men är det helt säkert att han är
Fullkomligt senil?

Synd med så mycket pengar
Utomlands till ingen nytta

Bäst och ta lite sömnmedel till natten
Så man slipper grunna så mycket på
Det och får sova ut ordentligt

Och inte tänka på hur mycket
Tankebekymmer man kan få

Utav andras gömda/ glömda pengar
Utomlands

Bara för en slipprig hal tvåls skull

Godnatt!
???











Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-06-16 07:57



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Hej*Ja Pengar är till Bekymmer För Fattig & Rik.Nu har du skaldat en Fabel Igen*
Du Är*Otroligt*Kreativ*
Det Bästa.Kram.irene.
2018-06-22

  Anya VIP
hahaha En suverän novell. Ler när jag läser. Jaa tänk vad mycket vi kan grubbla över andras pengar. Bra sensmoral här.
2018-06-19

  bumerang

Även sömnpiller subventioneras av staten :-) oavsett orsak. :-)
” jase pengar” när det kommer till att dela med sig.
Det kallas visst för demokrati. ??
2018-06-18

  Fulbergarn
Tänka på andras pengar, näh!

Ja det låter som om det finns en sanning i fabeln som sig bör och gör fabeln till fabel
2018-06-17

  Kungskobran VIP
Miljoner hit eller dit
betyder inte ett skit
om man pengar har
och inte har hälsan kvar

2018-06-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Sön satir, som alltid. För jag gissar en viss verklighetsanknytning.
2018-06-16

    ej medlem längre
Denna var speciell!
2018-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP