Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Söndring och förfall

 

 

Det var en gång ett ståtligt träd
som syntes vida kring,
vars stam och grenar sträckte sig
mot atmosfärens ring.
När alla delar hjälptes åt
var trädet friskt och starkt.
Till skydd mot angrepp utifrån
det lita på sin bark.

Och inte långt från trädets rot
en liten myrstack låg.
De knoga på och ofta de
mot stora trädet såg.
Men deras bostad utsatt var
av väder och av djur.
De ville ha ett bättre bo,
men visste inte hur.

Några småkryp bodde redan
sedan länge där
inom trädets väggar som de
lärt att hålla kärt.
Så kom stora skaror myror
för att slå sig ner.
Det blev fullt i trädet som
förbrukades mer och mer.

Åren gick och resultatet det blev
söndring och förfall.
För en sådan invasion
stod trädet inte pall.
Av vårt träd det inte längre
finns nån storhet kvar. 
Nu står stubben där och ruttnar,
ingen framtid har.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-07-07 10:25



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Bra text om hur det kan gå här i världen för både träd, grästuvor och hela nationer...
2018-08-31

  Siggesdotter
En fin välformulerad text med rim och allt. Dessutom med ett djupt innehåll
2018-08-06

  Lars Hedlin
Oerhört bra och stark
2018-07-25

  Eva Helene VIP
Välskrivet!
Har en rönn på tomten som inte mår bra, ser sämre ut för varje år, så nu går den nog inte att rädda tyvärr.
2018-07-23

  Anya VIP
Jaa myror kan. Stor kraft i dem.
2018-07-15

  anits VIP
Tankeväckande och fint skaldat om livets gång!
2018-07-12

  Lasseman VIP
Ja tänk vad man kan läsa av ut av naturen, det gör du bra livets och naturens gång.. överlevnad
2018-07-09

  Rise Little One
En sorglig saga i nutid...
2018-07-09

  aol
Tankeväckande fint skaldat om hur allt och alla går och kommer i livets gång,
2018-07-08

  Stefan Albrektsson
Tänker ofta på naturens storslagna förmåga (om den väl lämnas åt sitt naturliga skapelseförlopp) att balansera och faktiskt berikas i det som i förstone ser ut (i våra ögon) som förlust - livsväven är stor och komplex.
"Om inte vetekornet faller i jorden och dör..."
2018-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Sverige i ett nötskal.
2018-07-07

  Feliaxel VIP
Mycket tänkvärt
2018-07-07

  Jan Widströmer VIP
Bra rimmat, fyndigt, kan också tolkas allegoriskt.
2018-07-07

  ULJO
Så otroligt bra
2018-07-07

  morgonstjärna VIP
det är naturens kretslopp däri allt liv ingår. men det är vackert att studera. I naturskog låter skogvaktaren träd falla ned och bli till bostad för olika kryp.
och det är viktigt för moder natur är beroende av varenda art. Vi har redan utrotat mängder av liv!
2018-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra och tankeväckande text som passar i olika sammanhang!

2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP