Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varberg i regnet

i Tre års tid
har vi Två
delat Ett liv

det var självklart för oss
att fira genom att fly
till potatis & salt
& en soffa
med ett grepp av bly

minns du
när vi gjorde det
för första gången
vi tog cyklarna som stått här
sedan jag var ett halvnaket barn
& rullade ner
log mot havets suck
sniffade på andedräkten
som bar på en historia
om tryggheten
i våggångens reträtt

nu är vi tillbaka

snäckskalen ligger mulade
likt oönskade klasskamrater
i den cementgråa sanden

vid havskanten
plockar vi de likt minnen
sköljer av dem
när vi kommer hem

tiden fylls med regn
smatter mot plåttak
tankar mot pannbenet
smala vattenfall
ur öronens grottgångar
rinner ner på pappret

"Regn..."

vi gömmer oss i ett regn
vi glömmer oss

i en tystnad
som ryter




Fri vers (Fri form) av F.A.R
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-24 19:15



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Fin inlevelse!
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

F.A.R
F.A.R