Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som en liten uppvärmning inför nästa Sagotripp... vars fiktiva resmål jag fortfarande ej kommit på.. svårt att matcha Kronblom.


Sagan om Semesterjobbaren - Första Söndan

 

 

 

 

Det var en gång en semesterjobbare. Varje gång sommaren kom så arbetade han som mest. Särskilt i år när juli inleddes på en söndag, steg semesterjobbaren stolt upp prick sju. Med synnerligen gott om jobb i såväl hjärnan som hjärtat, tog han tag i solstrålarna. Dem ämnade hans superslitna händer stuva in i livets enorma maskin. Det sken grovkornigt om arbetarens ansiktsdrag, medan fiskekrokarna drog hela sandstränder fram och tillbaka över verkstadsgolvet. Semesterjobbaren hette ingalunda Julius, men älskade en dam som kallades Julie. Framåt augusti ville semesterjobbaren ge henne halva sin lön samt två ungar. Då skulle allt lugna sig?!

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-01 10:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jomen tack du lodjur för ännu en skönt genomarbetad, lekfull kommentar!! Ditt poet-uppdrag fyller du stundom med maximal bravur, liksom var o en borde tillse snarare än att smita undan under semestern sådär bara ;-) Skall läsa texter någon dag oxå - i bästa fall redan innan abstinens hinner uppstå...
2018-07-01

  TrollTörnTrappan VIP
Möljigtvis bär han jeans(ställ) men nej, Jean skulle bli alltför franskt nu; räcker med henne. Blir mer inspirerad än det var meningen - känner för att skriva ett omedelbart kapitel två!?! ..mest för att där måste finnas fler roliga arbetsuppgifter att gestalta : om så än genom fiskiga redskap, sliskiga bärplockningar eller hiskeliga hål att fylla minst sagt inom omsorg och samhällsskydd eller vårdande av skolgårdar...
2018-07-01

  lodjuret/seglare VIP
Är illa benägen att hålla föregående talar om visst medhåll. Att abstinens efter en del här skrivande poeter, vilka tar semester redan i juni, har på ett minst sagt frappant sätt visat sig. Skall bli intressant att fortsättningsvis uppleva om även andras bortovaro härifrån kommer att påvisa just abstinensens påtagliga faror. Mosebacke Monarki, som sägs ha sänts första gången hösten -58, finns att sända i illa efterlängtad repris. Men hur hål som semesterns tid (året 2018) göra i återhållsamma almackor skall kunna fyllas, står alltså att se, gissa sig till, om en eller annan tar just frånvaron till sitt hjärta...
2018-07-01

  Nanna X
Hette han Jean, månne? Gillar tekniken för förflyttning av sandstränder ; )
Tur att det finns några som jobbar, hur skulle vi annars kunna få semester?
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP