Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den får tala för sig själv.


Tredje Basen


Änglarnas dryck
Släpper förtryck
Vi faller så lätt för nickarnas nyck
En avslutning värd att förvaltas
Nackarnas knyck
Kostar fem öre styck
Det är räkningar sura som saltas
Det är odjurets tal
I poetisk pokal
Där odjuret söker extasen
Jag är trött på longör
Kom och gör vad du gör
Kom till mig jag vill nå tredje basen

Solen går ner
Den syns inte mer
När ögonen stängs finns det fingrar som ser
Saker som sällan vart sedda
Med tungor som ber
Blir bönerna fler
Och de ber om byten beredda
Det är noll diskussion
På berusade bron
Sigmund Freud han styr populasen
Jag är din för en stund
Kom och klappa din hund
Kom till mig jag vill nå tredje basen

Tvekande tvång
Sagornas sång
Natten blir kort när kvällen blir lång
Lång som en gryning hos grannen
Och känslornas tång
Kniper blommor i fång
Som är glömda till kvinnan från mannen
Men sitter vi fast
I en båt utan last
Eller kramas vi vilt på kalasen?
Mitt roder är ditt
Kom och styr lite fritt
Kom till mig jag vill nå tredje basen

Odjur i bur
Måste ut eller hur?
Han förgås om han inte får testa sin tur
Eller ta vad han kan i finalen
Och en lämnad lemur
Bakom lydnadens mur
Han är sur när han äntrar portalen
Så lås upp ett lås
Innan odjur förgås
Han har filat för länge på frasen
Hans tunga är död
I lustarnas nöd
Kom till mig jag vill nå tredje basen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 220 gånger
Publicerad 2006-06-10 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun