Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Peter Pan


Vi har alla mött honom
En pojke som inte blir stor
Med en flicka vid sin sida
Som är äldre än du tror

Där de dansar genom livet
I en fyrtakts diskovals
Ligger pudret över nejderna
Som en bricka runt hans hals

Och krokodilens käftar glimmar
När den kommer med ett bud
Hoppar du i och simmar
Så ska jag va kristi brud

Pengar som spenderas
Kan man alltid få igen
För där checkhäften har brunnit
Där står fenixen

Ur askan som en spira
Över allt som tarvar liv
Tristessens tomma salar
Fylls till slut med tidsfördriv

Och krokar utan ägare
Ligger kvar vid mastens rot
Med sällskap av en bägare
Och en liten hög med sot

Kapten Krok har slutat och Tingeling är död
Peter Pan och hans kamrater har ett överflöd
Jag är inte någon men kanske du är en
När Peter och hans vänner bestämmer sanningen

Men Sme han sitter inne
Och löser sommarkryss
Med iskallt vintersinne
Där solen lyste nyss

Kapten Krok har slutat och Tingeling är död
Peter Pan och hans kamrater har ett överflöd
Jag är inte någon men kanske du är en
När Peter och hans vänner bestämmer sanningen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 602 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-03 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun