Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Ner med tron

Min tanke föds i okunskap
Min längtan räds ej ondskans gap
Min önskan finns
Där ondskans prins
Långsamt skrapar trissens skrap

Satans horder sakta tar
Allt som allt i tryggt förvar
Vatten vin
Och braskamin
Sommar strand och samovar

Ge mig ångest
Ge mig lön
Ge mig tid för stilla bön
Ge mig fot på säker mark
Ner med tron och vår monark

Alla folk i samma bok
Kallas galning kallas tok
Slagord skriks
Fattig riks
Blunda hårt och se på Lok

Satans horder bränner kött
Alltid rätt är alltid rött
Utan vett
Vi badar svett
Tig i tystnad lam och trött

Ge mig ångest
Ge mig sex
Ge mig socker ge mig kex
Ge mig forskning tes och kvark
Ner med tron och vår monark

Min tanke föds i fylleri
Min tanke svävar glad och fri
Mitt hjärta slår
Där muren står
En vildsint dans i svineri

Satans horder lammet ser
Lammet frälser lammet ber
Herdens slit
Är hit och dit
Och ingen vinst den herden ger

Ge mig ångest
Ge mig kraft
Ge mig push jag aldrig haft
Ge mig hud av björkens bark
Ner med tron och vår monark




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 587 gånger
Publicerad 2007-09-09 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun