Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Tre är en klunga


Ratad av alla stod lille Vicke Vire
Vid änden av vägen som aldrig tar slut
Och kungen av Lettland drog handen genom håret
I spegeln såg allt mycket vackrare ut

Och i badrummet nära och långt ifrån gården
Vandrade trollet mellan stubbe och skog
Lika betagen av dansen på logen
Som kungen av Lettland när dragaren dog

Trötta planeter snurrar runt solen
Platons palaver vänder på stolen
Där strängen är stråken Bardot är fiolen
Är varken det ena eller Stringberg förstådd

För tre är en klunga när botten är nådd

Guran har slutat att hjälpa Fantomen
Med ryktning och mockning av Hero var dag
För Devil han morrar och Diana är sjövild
PMS är en plåga och i grottan är drag

Så står där bland palmer och luttrade lunsar
Mannen som vacklar mellan våldtäkt och vård
Auktoritet är lika inne som pustan
Och lustan till livet är en blommande bård

För blommor blommar tätt mellan bladen
Och hälsenan vinner så sällan på vaden
Där han sitter och satsar på slutet av raden
Är ofta en långfilm kort som en brodd

För tre är en klunga när botten är nådd

Tvehövdad trohet ses genom silen
Filtret är fåfängt fast foten är fri
Snygga kostymer blänker i solen
Där Jesus sviker står elva dig bi

Såskoppar fyllda till randen är tagna
Liksom en svartare färg på din duk
Hur kan du leva när döden är nära
Hur kan du andas när lungan är sjuk

Sänd mig bränsle att brinna i natten
Så mjältsjuk får vinna när priset är skratten
Där gåvan är guldet är ångesten skatten
Och blommor är gåvan där gåvan är fådd

För tre är en klunga när botten är nådd




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 552 gånger
Publicerad 2007-11-04 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun