Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" Säl-too hetsare släng er i väggen!"


Välviljans föreställning



Jag vill dig bara så väl
Sa domptörskan

Klappade den dresserade
Sälen på nosen

Vad vet väl du vad
som är väl för mig?

Oiink,Oiink
Rullade boll
En gång till

För en bit sill

Tills föreställningen
Var slut

Med applåder och
Sälen makade sig ut

Tillsammans med
Den i glittriga kavaj

Och högklackade
nätstrumpeförsedda
uppumpade Välgörerskan

Medans sälen längtade
Till isigt försedda poler

Och jaga feta sillstim
I full vindlande frihet


Utan riktigt förstå
Vad som menades

Med att mena väl
Till någon annan

För han var ju bara
den dumme dompterade

sällskaps sjuke
Cirkus sälen Ollie

Som försökte gilla
Läget. Oiink, oiink. .

Medans hon funderade
På vad som skulle hända

När den dog och hon måste
skaffa ett annat djur

Att försörja sig på. ..




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-06 07:59



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Undrar hur jag skulle känna om dessa nätstrumpor log åt mig när jag mumsade en bit fisk
2018-07-08

  Per Teofilusson
Haha! Gott till elvakaffet.
2018-07-07

  Stefan Albrektsson
Ja, det är trångt i cirkusens plaskdamm. Och glitterkavajerna, med sina små sillbelöningar, gör storpengar på de som gör det egentliga jobbet! Hoppsan, nu läser jag visst din fabel/saga som politisk allegori...
Eller så kan jag prova en Schopenhauersk läsning à la "Die Welt als guten Willen und Vorstellung"...

2018-07-07

  Kungskobran VIP
Vet man hur sälen uppfattar sin situation egentligen?

2018-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läser din text som en satir. Cirkus med djur eller djurparker, skulle vara förbjudet!
2018-07-06

  Bossepoet från Österbotten
Många är djuren
hagen är stor
valet-
svårt bland de få
som applåderar,
för en knäpp på
på sin näsa.
Bäst är ändå de
som ben har två
och själv kan gå.
Mustache är en fördel
för oss båda.

2018-07-06

  Nils-Robert
Ja det är absurt med cirkusdjur
2018-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP