Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom "Sagan om Det Triangulära Nuet, part VIII" och utgör prolog inför en potentiellt längre historia


FiskarDeckarTrion (intro)

 

 

 

Det var en gång tre kamrater som brukade fiska. Utomstående kunde tro de var kusiner, fast hade hittat till sjön från skilda håll. Ragnar Harr var äldst, harklade sig lika tätt som skrattade. Arvid Id hade mer gott om tid kvar, men bekymrade sig ständigt över betet. Jarmo Gärs var yngst, bara arton, och behärskade kastspöet likt trollstav. Ibland kom en oerhört inbiten hundraåring förbi, knaggligt knegandes. Gerhard Gammelgädda gav då trion sina djupt beprövade brax-trix. En glimrande morgon insåg alla tre samtidigt : de borde bli detektiver!?! Medan fiskandet pågick fick de tid att lyssna och spana, på allt möjligt omöjligt.

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-09 20:08



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ahaha, jag ser dem hittills som människor snarare än fiskar eller sagofigurer. Hur rolig (eller tragisk) än tanken vore på fiskar som agerar fiskare...

Det lär bli relativt realistiskt för att vara från min penna... iofs blott ett utkast till starten på ett sammanhang - bland alla andra utkast jag gör....

Fast känns som jag huggit tag i något djupt arketypiskt här (personligheter som kunde funnits i mina norrländksa somrar) som legat extra länge och lurat, om än namnen gav sig klockrent nu :-)
2018-07-10

  TrollTörnTrappan VIP
Hoho njo, en snorunge kunde han ha varit, men kommer nog bete sig vuxnare än både herrar Id och Harr?!
Hade Jarkko och Jarmo som alternativen till finska förnamnet. Dock Jarkko lät lite väl hårt, så fick bli Jarmo som gör sig smidigare med gärsen?!
2018-07-10

  Stefan Albrektsson
Trodde det skulle bli en när-storfiskar'n-talar-om-skröna om hur dessa fiskdeckare håvat in tjuvfiskare (f'resten ha'ru sett Big Fish? Se den!), men det blev mycket stillsammare (nåja, det var ju prologen). Fiskare som fiskar och/eller fiskar som fiskare? Fattar tycke för Jarmo Gärs (med ett namn man inte ska uttala med för mycket saliv i munnen) och hans kompetens med kastspöet. Verkligen gott att supa in tillvaron och "allt möjligt omöjligt".
2018-07-10

  Nanna X
Var Jarmo em snorgärs? Ser fram emot en riktig fiskehistoria!
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP