Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" Människor emellan"


"Möte vid Pensionat Lyckornas Badhotell"



Kommer tid och
kommer gnäll

Kommer människor
I små lass över havet
som inte är välkommna

Kommer feta kryssningsfartyg
Och tjocka turister med pengar

Som lägger till blott
för några timmar

Och är snåla med utgifter
men är välkommna ändå

Kommer lycka och
Elände kommer in och
Utvandrare . ..

kommer
Döden mitt under bästa sändningstid
I ett barock oriatorium av Händel
Och tar den olyckligt utvalde. ..

Kommer kärlek
Med varelser som aldrig
Blivit tillfrågade

Kommer allting och går
I livets och dödens spår

Bara du och jag återstår
ännu en liten stund

Undrars vad vi skall göra
av vår tid under

svalkande lindlövs skuggor


Kanske har du en spännande
historia att förtälja

Som jag får lyssna till
medans vi knaprar på

Madeleine kakor och sörplar
vårt kaffe ur stiliga koppar

Samt stillsamt njuter av
sommarlivet

Sittandes på vita café stolar
av gedignaste gjutjärn

Utan att ha ihjäl någonting

Bara själva tidens lättja
medans allting pågår

För oss som är de betalande
gästerna uti skönhetens ansade

Trädgårdpalats till gråsparvarnas
Tidlösa bakgrundstjatter. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-13 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Om man kan skriva ett vertikalt panorama så är det - här - gjort. Texten vidgar sig i glädje och ger möjlighet till reflektion, ger ett tydligt 'nu'av sommarsverige. Och man ser i en kommentar att Sefarge kan sin Voltaire. Det känns bra.
2018-07-14

  bumerang
Ja, var ska vi placera oss?
Finns det ljuva livet till för någon med inkännande ögon ?
Och hur är de funtade som nöjer sig med sina ”trädgårdspalats”?
Trots alla orättvisor!
Men ....
Att ändå att se och filosofera över detta är stort och hoppingivande.
Liksom texten!
2018-07-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt, som är både tänkvärd och förtjusande poetisk sommarpoesi. Livets fram- och baksidor.
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP