Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de här fjärilarna är alltså sjuka i huvudet på riktigt https://en.wikipedia.org/wiki/Monarch_butterfly_migration


Fladder

Varje liten fjäril lever bara sex månader.
År efter år kommer de tillbaka hit.
Landar i samma träd,
ungefär samma vecka.
Tusen om tusentals.

Ingen av de har varit här förr,
Ingen av de kommer komma tillbaka.
Alla vet var de är på väg.

Jag har aldrig varit säker på något
Kanske har ingen annan det heller
Vi kanske bara fladdrar norr
Undan från solen.
Tusen om tusentals
Tillsammans

Ingen av oss har varit här
Ingen av oss kommer komma hit igen
Men för en stund är vi framme

Vi två delade den här sträckan ändå
Kanske kan vi landa på samma gren ett tag
innan det är dags att vända tillbaka

Jag undrar om du vet vart du ska
Tusen om tusen dansar, fladdrar, i vinden runt om
stilla frågar du vilka vi kommer vara när vi kommer fram

Jag önskar jag kunde svara
men jag har redan blåst iväg
och någon annan sitter bredvid




Fri vers av aloc VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-27 02:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP