Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ostädad!!


När dom frågar dig vad du heter

När dom frågar dig vad du heter
så kan du svara vad som helst
det finns ingen lag som säger att
du behöver vara ärlig eller så
svara vad du känner för och testa
kanske gillar du det, kanske inte, men
vad är det värsta som kan hända egentligen?

nu när du redan börjat så är det väl bara att fortsätta
“Vad sysslar du med förutom att vara här?”
kanske de säger, och skrattar, som att det är något roligt i det
och du svarar, förstås, med vad du vill
Du är en mikrobiolog som just upptäckt baciller
med ett dna helt olikt vårt, helt olikt något vi sett
i alla fall här på vårt hörn av universum?
Du är en polis som bara gjort sitt bästa
som bara försökt göra gott men pengarna,
de fanns där, bara precis inom räckhåll och
du tog och tog och tog och nu är du på rymmen
från dina gamla kollegor och dig själv

Du kan svara vad du brukar svara
“jag är ekonom, redovisningsansvarig för ett bolag i Sätra”
eller något liknande, men sen fortsätter du bara
“Jag har under åren fört över pengar till ett konto
i brasilien som en lokal aktör köpt skog för,
de senaste årens utgrävningar har visat på
en civilisation långt innan vår, mer tekniskt utvecklad
än vad vi ens nu har hunnit med och vi vet inte
var de försvunni-”

De kommer såklart ställa följdfrågor, det är ju bara trevligt
och du är ju trevlig så du frågar förstås han och hon
du pratar med heter, vad de gör, vad deras innersta
önskan är, och sen imorgon, när ni vaknar upp i era hörn
av verkligheten så är det inte olagligt, inte olagligt alls
om ni då väljer att vakna upp som någon annan,
någon som ni vill berätta om, någon med ett
namn som ni trivs med, någon vars liv klär er
ingen kan stoppa er, ni och du väljer själva.




Fri vers av aloc VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-10-26 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP