Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16.07.2018 måndag. Vad gör man med värmen.


Sommar i vildmarken

 

De omätbara teserna om vad vi ser, är och förstår, når sin kulmen i lösan sand där solen alltid bränner sönder. Men nu ska vi inte vara såna att vi negligerar den enklaste sommardag. Ska man fiska så ska man välja tackel. Speciellt de heta sommardagarna är abborrflötena populärast. Då maskarnas svala fuktiga jorddoft blandas med solhet vass i gäddviken.

Döden nämns inte såna dagar om man inte är clairvoyant eller profet. De dagarna börjar alltid med: - ”Det kom en man.”. Efter det är kärleken det enda som är kvar att erövra, då enris till rökning av abborrar är fridlyst. Det är därför barndomen aldrig kommer tillbaka.

Vemodigt, men ändå glatt.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-17 05:27



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Fiske både invändigt och utvändigt! Fängslande genom pendlingarna mellan känslolägen, och levande sinnliga detaljer som tex den fantastiska sista meningen i första stycket.
Älskar hur häftigt stora kliv som tas i associationskedjan (och ändå är man kvar vid samma "fiskeplats") - särskilt i sista styckets svep från den onämnda döden till barndomen som aldrig kommer tillbaka! Gott!!!
2018-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP