Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Naturens melodi

 

 

Jag lyssnar till och följer naturens melodi.
Hur skulle jag väl kunna detta låta bli.
Jag andas in sången med hela mig
när jag vandrar därute på livets stig.

Jag hör syrsor som spelar och fåglar som drillar,
bin som surrar, just så som jag gillar.
Humlor som brummar och vindens sus.
Grodor som kväker och forsens brus.

Vågorna kluckar mjukt emot stranden
och ritar små mönster där uti sanden.
Från träden hörs löven prassla så lätt.
Naturens sång den låter så rätt.

Varma dofter stiger från marken.
Ekorren klättrar så snabbt uppför barken.
Duvorna kuttrar sin aftonsång
när solen vandrat sin gilla gång.

När den gömmer sin heta och ljusa glans
önskar jag mig inte nån annanstans.
Nattens mörker mig vaggar till ro.
Jag känner dess svalka så ljuvligt go.

Naturen spelar sin melodi för mig.
Den vill göra det också min vän för dig.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-09-26 12:56



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Så vackert
2018-10-29

  Monika A Mirsch VIP
Mjukt flytande varma ord från dig till mig - Tack!
2018-10-09

  Thomas Widemark
Underbar dikt! Ja, naturen är fantastisk, rogivande och oändligt vacker!
2018-10-02

  Eva Helene VIP
Inspirerande fint!
2018-10-01

  Anya VIP
En text som andas lycka....tänker jag när jag läser.
2018-09-28

  Whero
Fantastiskt fint.
2018-09-28

    tramp
som sagt...närvaro fint skaldat
2018-09-27

  Chawa VIP
Sprudlande rimmat naturen till ära, en närvaro för harmoni! Allt liv hör ihop.
2018-09-27

  Palett
Underbart skaldat och fotat !!
2018-09-27

    Birgersdotter VIP
vackert
2018-09-27

  Lars Hedlin
Så vackert :)
2018-09-27

  Olof Lagerhorn VIP
Kompositör och partitur i ett mjukt, vackert och flödande samspel.
2018-09-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik i igenkännande bilder! Och ett underbart foto därtill!
2018-09-27

    Ken Cassel
Tjusigt
Och en fin bild har du också...
2018-09-27

  morgonstjärna VIP
strålande fint härligt skaldat applåder!
2018-09-26

  Rise Little One
Naturen är alltid en del av oss. Väl skrivet om käraste ämnet vännen.
2018-09-26

    Max Poisé
Det är just därifrån vi hämtar vår energi! Bra här:-)
2018-09-26

  Niliboy
En mycket fin dikt om vår fina natur, jag brukar vandra längs älven ibland å beskåda den fina utsikten mot Dundret, men för det mesta går jag runt i stans kvarter, bor ju i centrum!
2018-09-26

  Lena K Nilsson VIP
Fint om naturen!
2018-09-26

  StinaJ VIP
Naturdikt, vacker i både bild och ljus. Lysande
2018-09-26

  ULJO
Naturens ljud och atmosfär gjorde du till ljuvlig lyrik.
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP