Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myra 7 : Klot 4 : Trängre och Trängre

 

 

i gatulivet allt trängre

mellan andrummen allt glesare

 

 

på lokaltrafikvagnarna allt trängre

mellan leendena allt glesare

 

 

i mediaflödet allt trängre och trängre

mellan meningsfullheterna allt tunnare

 

 

på någons skrivbord alltmer trångt

mellan hens texter alltmer glest

 

 

i överfulla tanken alltmer tomt

 

 

mellan kulturkrockarna allt tätare

mellan naturkatastroferna allt tätare

från chock till chock allt glesare

 

 

i sjukhuskorridorerna allt trängre

mellan obotligheterna allt glesare

i självhjälpshyllorna allt trängre

 

 

på programmets många scener alltmer tätt

i publiken alltmer tunt

 

 

 runt varje hörn allt fortare tills man inte kommer längre

 

 

mellan himlakropparna glesare

mellan ljuspunkterna trots allt trängre

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-17 23:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Värmer mig att du hittade denna. Roligt! och som Nanna skriver lät jag allvaret ta över lite ovanligt mycket här...
2018-08-22

  Iréne S Räisänen VIP
Tidsandan fångat. En dikt jag kommer att återkomma till. Tack!
2018-08-22

  Syrran77
Eftertänksamt och lite tungt, ändå lättlästa observationer.
2018-08-18

  Nanna X
Det där var en ovanligt pessimistisk text för att komma ifrån din penna - fast välskriven. Själv hade jag ett riktigt nice samtal med en skäggig man och en spröd tant på bussrn idag, med många leenden.
2018-08-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP