Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillbaka...


Blid

det har bländat länge nu
att saknaden förvirrat mitt sinne
ville så gärna bli som du
dig som jag har kvar i mitt minne

vattnet rann evigt i bäckarna
solen gick upp varje dag
skräpet samlades i säckarna
och hösten kom som den ska

allt som slutligen lämnades kvar
var en flisa av förgången tid
då friheten bar på alla svar
och tidens fåra ljuvligt blid

vill inte längre leva i dåtidens skugga
vill inte sukta efter godhetens konsekvens
vill inte se lyckan halshugga
och fråga mig hur olyckan känns

alla små smulor jag haft i min hand
som var hoppet från en tid passerad
har runnit mellan fingrarna som sand
och lämnat mig ensam och frustrerad

krypande och ålande tar jag mig tillbaka
till det som ständigt ger mig frid
aldrig mer ska jag i natten vaka
och förbanna en kommande vintertid






Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 169 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-29 12:22



Bookmark and Share


  Rise Little One
En lugn och fin återblick på sitt liv och en längtan efter frid i sinnen.
2018-08-29

  WyS VIP
Så ser den som levt och känt mycket. Eftertankens klarhet! Resan hem till sig själv!



2018-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om längtan efter
lugn och harmoni!
2018-08-29

  aol
En dikt skriven med både djup och känsla, en längtan tillbaka till en frid som minnet minns,
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé