Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...i denna meta-deckare...


FiskarDeckarTrion, kap. 18 (sista variation över Arvid)

 

 

 

Det var en gång allra sista augusti. Den unge fiskaren stod på höstkanten, med sitt trassliga metspö beredd. Allt mellan stjärnstoft och bottennapp, månhalvor eller helvete syntes lika (sur)realistiskt. Ändå lös solen klart. Arvid Id hade ingen färdig idé vem han skulle bli. Framför ena foten flöt älven guldrosa förbi, likt vackraste akvarellen av Lizette Lax. Bakom andra benet stod utomhusmöblerna, knarrigt skrattandes åt pojkens försök. Varför Alaska?! Harr och Gärs hade fäst motstridiga flugor kring Ids examenskrage. Arvid hade känt sig arg. Lugnt återrann livet härligt. Inifrån husvagnen kom lukten av färska spelkort blandade med radiosånger av halvsekelgammal plast.

 

 

 

Det var en gång allra första september. Olösta uppdrag låg i hårdträning inför hösten. Arvid Id hade satt sig ned på Ragnars Harrs trygga träpall. Äpplena andades äntligen friskt, efter sjukt grillheta sommaren. Marianne Makrill hade hållit ventilationssystemet dammfritt fuktigt. Kristen kris förebyggdes förevigt sammanstrålande. Triss i knektar plockade Karolina Karp fram ur sin bysthållare : pekandes tveklöst på Jarmo i mitten som den skyldige. Hjärter Gärs svarade att klöverdamen skulle ha kriminaliserat leken med falska fingrar. Hur parterna uthärdade proceduren förblev största gåtan. Oerfarne fiskaren kliade sitt obefintliga skägg. Hur sjutton gäddor kunde det vara 2018 i denna urgamla historia?!? 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-02 15:55



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...inte helt nöjd med frågan själv - men klart något som nittonåringen Arvid undrar i detta sammanhang. Jag kunde hittat bättre sätt att kontrastera Ragnars och ännu mer Gerhards tidsålder mot de övrigas yngre perspektiv...

Kan gott föreställa mig de antika kortlekarnas lukt!?! ...ibland ryslig, ibland ljuvlig. Samtidigt kanske arken här var just från sent sextital, iom att "färska spelkort" inte så sällan syftar på nästa runda med ny giv - eller bara vara en omskrivning för fiskarna ifråga....
2018-09-02

  Nanna X
En bra fråga som avslutning! I en meta-historia som liksom svävar ett snäpp över tiden kan nog olika tider vara närvarande samtidigt?

Skönt att det inte var spelkorten som var halvsekelgamla. Vi hittade några sådana lekar i föräldrahemmet och de luktade inte så gott.
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP