Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
13 betyder mer nu än någonsin


Dessa jävla jag

Alla hinder,
alla jävla hinder och barriärer,
som håller mig utanför
kall, frusen i isregnets bestraffning

dessa gränser.
dessa jävla gränser som separerar,
som trycker mitt ansikte,
hårt, beständigt mot asfalten

skulle kunna blicka ut,
se världen från en vy,
tittar istället upp och inser
hur lång väg jag har att klättra

dessa skiljelinjer,
dessa jävla skiljelinjer,
som håller mig ifrån att bli,
den jag borde vara,

dessa väggar.
dessa tjocka jävla väggar,
som inte ens har ett mellanrum,
som får mig att hoppas,

kunde ha blivit dröm,
kunde ha förändrat,

dessa murar,
dessa jävla murar,
som skapar den jag inte vill vara
denna kalla och frusna människa

denna utdöende och motsatsfyllda
individ,




Prosa av Max Poisé
Läst 319 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-09-03 20:06



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
kan någon ärligt se sig själv med objektiva ögon. vi ser sånt inte andra ser. ofta är vi nog orättvisa mot oss själva. det är stort se bjälken i sitt öga och grandet i grannens.
2018-09-07

  Gunnar Hilén VIP
Mycket skön självrannsakan om skyddet mot smärtan i att bli lämnad
2018-09-06

  WyS VIP
Självinsikt, vågat att belysa sin skugga. Allt har sin dualitet! Ljus-mörker, fattig-rik, god-ond osv!
2018-09-03

  HenrysDotter
Rått,naket och ärligt,detta gillar jag!
2018-09-03

  Meredith Ferlicia
Wow! Nästan ödmjukt aggressivt!
2018-09-03

  Viksten
Prima poesi
Känslostark
2018-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé