Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att inte veta är straffets straff


vik av

stenen sjönk bortom botten
trots att jag aldrig kastade den
tiden förskjuter mitt eget minne
att förstå, se och känna

trots att jag står i stormens öga
och kan se virvlarna fara runt
har jag ingen aning om varför
jag hamnade lodrätt just här

vilken tå trampade jag på
vilket ömt sinne har jag smutskastat
för att förtjäna att bli så kall
att skulden finner glädje med att ge

ta mig tillbaka till tristessens kammare
och de vindstilla seglatserna
ta mig tillbaka till oredans paradis
och förlusternas tragedi

bara jag slipper maktlösheten
att inte få veta
inte förstå, se och känna




Prosa av Max Poisé
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-04 10:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den smärtsamma känslan och den psykologiska touchen.
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé